Преход към съвършенството: Флористика – новото цветно изкуство!

Преход към съвършенството: Флористика – новото цветно изкуство!

 

Времената са различни, технологиите са по-развити от всякога, бизнесът все по-гъвкав, светът е модерен, изкуството също, и ето, че си има ново „ампоа“ – флористичен дизайн и аранжировка.

Флористика – новото изкуство, завладяло светът, това е умението да аранжираш и декорираш цветя по тотално различен необикновен и артистичен начин.

Идеята на флористиката е да даде нов облик върху представата ни за добре аранжиран букет или празнична украса.

Всеки  флорист трябва да умее да пресъздаде своята идея под формата декорация от цветя, тематично създадена за определено събитие или мероприятие. Материалите, които използват флористите са различни, но основния стремеж на всеки специалист  е да използва възможно най-много естествени материали, като добавка към цветята, растенията или билките, които ще използва за основа.

И разбира се най-важните неща за перфетен шедьовър са умения, творческа муза, креативност, добра техника, опит и разбира се желание за работа и любов към цветята.

 

\

 

Интересен факт е, че по-цял свят флористиката е изключително разпространена като професия или хоби и много често се организират различни мероприятия с цел обучения, обмяна на опит, идеи или състезания.

Един от най-известните конкурси, организиран  специално за млади флористи на възраст до 25 години ще се проведе през септември месец в Белгия.   От 15 до 17 септември престижното събитие ще събере млади и талантливи, творчески настроени участници, които ще имат възможността да водят едно красиво и изящно съревнование. До тук заявили участието са 10 страни, Германия, Холандия, Норвегия, Полша, Словения,  Великобритания, Белгия, Чехия, Унгария и Финландия.

 

Повече информация за събитието може да откриете на  www.eurofleurs2017.com.

 

 

август 15, 2017 / by / in , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *