Чакъровата къща в Сливен

Чакъровата къща в Сливен

Чакъровата къща

Ако търсите уютно местенце за отсядане в гр. Сливен, попитайте за известната “Чакърова Къща”.

Тя е се намира в архитектурния резерват в центъра на града, запазено късче минало, съчетано със съвременните удобства. Възрожденската “Чакърова Къща” е превърната в къща за гости, сред колоритната хармония на „Национал Палас”.

Чардаците на къщата гледат към китния двор, в който тече рекичка, има детска площадка и барбекю. Къщата е построена през първата половина на 19 век и чудесно адаптирана за живеене. В нея цари уюта на дървени подове, тавани и мебели. По стените има стари, исторически снимки. Възрожденския интериор миролюбиво и хармонично се преплита с комфорта на съвремието – удобна баня, климатик, Wi-Fi, сателитна телевизия, мини бар. Някои от стаите имат камина или вана.

За улеснение на гостите, хотелският комплекс предлага услуги – Рум-сървиз, магазин за сувенири, обменно бюро, сейф, коли под наем, гледане на деца, химическо чистене и други. Хотела има безплатен паркинг за автомобилите на своите гости.

Гостите могат да похапнат вкусни гозби в ресторанта “При Фабрикаджията”, който е част от комплекса, реставрираната къща на известния от историята на Сливен – Добри Желязков.

В града и околностите може да се видят десетки природни, исторически и културни забележителности. В миналото Сливен е бил голям град, с икономическа и културна важност. Музеите, които може да се посетят в града са къщата на Добри Чинтулов, къщата на Хаджи Димитър, Националния музей на текстилната индустрия, местния Исторически музей, музея на Сливенския бит, Стария сливенски затвор. Интересно е да се види още градския часовник, паметника на Хаджи Димитър, паметника на седми конен полк “Орлето” и Старият бряст. В града има още галерии, театър, храмове, спортни съоръжения.

Извън града може да се отиде до местността „Карандила“, руините на крепостта Туида или на риболов. Не далеч от Сливен е и богатият с история гр. Котел.

За любителите на виното, ще е вълнуващо посещението във Винарска изба “Марвин” и дегустацията на вина.

октомври 28, 2016 / by / in , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *