Храна срещу хроничната умора

Храна срещу хроничната умора

Храна срещу хроничната умора

Синдромът на хроничната умора обикновено е знак за отслабнала имунна система.

Най-често се случва при стрес на работното място, тежки изпити, при недоспиване по различни причини. Главният симптом е постоянна умора и физическа и психическа неиздръжливост.

Симптомите може да включват още повишена телесна температура, болки в гърлото, болки във врата или лимфните възли под мишниците, обща мускулна слабост, умора, която не отшумява 24 часа след физическо натоварване, болки в ставите, които не са придружени от подуване и зачервяване, разсеяност, раздразнителност, неспособност за концентрация, депресия, разстройства в съня (сънливост или безсъние).

Ако се наблюдава внезапна поява на тези симптоми и се задържа повече от няколко дни, може би става дума за хронична умора. За да се справите, е необходимо сериозно да преосмислите начина си на живот.

Доставяйте си достатъчно почивка и сън, движете се активно, променете дневното си меню. Консумирайте черен шоколад, пилешка супа, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.

Разнообразете храненето си, като редовно включвате морски дарове, риба (най-добре морска), цитрусови плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, хляб с квас. Намалете алкохола (допустимото максимално количество е 1-2 чаши вино дневно) и по възможност напълно се откажете от цигарите.

Успеете ли да промените вашия начин на живот, то неминуемо ще се почувствате по-добре и след няколко месеца тези симптоми и най-вече умората ще изчезнат. Бъдете сигурни!
хроничната умораАвтор: Инфо Фор Ю / Използвани снимки: https://pixabay.com

август 22, 2016 / by / in , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *