Тайната на времето – как да ни стига за всичко?

Тайната на времето – как да ни стига за всичко?

Тайната на времето – как да ни стига за всичко?

Времето, то все не ни достига. Времето, то лекува. Казват, времето е пари, то отлита, изплъзва се между пръстите ни. Иска ни се да имаме власт над него, да разполагаме с колкото се нуждаем време. Мечтаем да можем да пътуваме назад и напред през него, за да поправяме грешките си и предвиждаме бъдещето. Всичко, което имаме е днес, в този миг. Само над него имаме власт, да направим каквото искаме или просто да му се насладим.  А всъщност за да имаме някаква власт над времето, просто трябва да преосмислим на кои дейности да го посветим. За какво си струва да отделяме време?

Отделете време за размисъл.

Анализа на нещата, дава яснота и ни позволява по ефективно да си разпределяме времето. Времето за работа е необходимо за да постигнем успех и да се чувстваме пълноценни.

Намерете време, за игра и забавление.

Това не са безсмислени дейности, стига да не се прекалява с тях. Отделете време да се чете. Разширете кръгозора си, придобивайте.

Посветете част от времето си за духовност, тя дава смисъл и хармония на живота.

Намерете време за приятелите си, те носят от всичко по малко – настроение, мъдрост, помощ, радост, насърчение и други неща от които се нуждаем.

Отделете време за себе си.

Останете на саме, просто си лежете или пък танцувайте лудо, правете смешни физиономии или се занимавайте с хобито си. Това е времето на пълна свобода. То ви зарежда със сили.

Не забравяйте да намерите  време за мечти.

Те не са просто фантазиране, а важен етап от процеса на достигане на желанията. Първо нещо трябва да се види в мислите, да ги вдъхнови, за да се реализира.

Не пропускайте времето за сън.

Недоспалия човек няма сили за нищо друго. И времето му през деня, остава похабено. Трябва ви време за смях.  Смеха, надсмиването над нещо глупаво зарежда и разтоварва.

Изключително важно е  времето за здраве – то е безценно.

Хранете се с любов и разумно, спортувайте, полагайте грижи за добрата си форма и за своята красота. Здравият човек, в добра форма и добър външен вид е силен. Инвестирането във време за здраве се възвръща, като ефективност във всяка друга област. Не забравяйте, че трябва да се погрижите и за психичното си здраве. Прощавайте, благодарете, избягвайте стреса и тревогите, разделете се с очакванията си.

Посветете време на красота – тя е навсякъде.

Тя ще ви очарова и вдъхнови. Ще ви окрили.

Когато знаете всичко това, отделете  време да планирате, така ще намерите време за всичко написано по-горе.

септември 19, 2016 / by / in , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *