КТЦ “Дай ръка” ще реализира серия от информационни родителски срещи на тема детско развитие в Бургаските детски градини

КТЦ “Дай ръка” ще реализира серия от информационни родителски срещи на тема детско развитие в Бургаските детски градини

КТЦ “Дай ръка” ще реализира серия от информационни родителски срещи на тема детско развитие в Бургаските детски градини

Консултативно – терапевтичен център „Дай ръка” продължава реализирането на своя проект за повишаване на информираността на родителите по въпроси, свързани с детското развитие. Проектът  се осъществява вече втора учебна година и се реализира  в серия от срещи – дискусии с родители на деца, на възраст от 3 до 7 години, и специалистите от центъра-Марияна Германова  /логопед  и  слухово-речеви рехабилитатор/  и  Мария Палазова /детски психолог/ на място в детските градини в град Бургас и региона.

През изминалата 2016/2017 учебна година, специалистите от център „Дай ръка“ посетиха детските градини –  ЦДГ 10 „Слънце“, ЦДГ 11 „Чайка“, ОДЗ „ Радост“, ОДЗ 4 „Калина Малина“

По време на дискусията се обсъждат етапите в моторното, сензорното и езиковото развитие на децата, въпроси свързани с възпитанието , ролята на родителите и трудностите , пред които се изправят. Полезно за родителите е да  чуят гледната точка на специалистите по най-често задаваните въпроси за особеностите в адаптацията към детската градина, трудностите в комуникацията  с  другите деца,  детските страхове, проблемите с храненето, проявите на агресия, етапите на развитие на речта и възможните трудности , свързани с развитието на детето, неговото поведение и емоции.

Как можем да подпомогнем езиковото развитие на детето у дома? Кога е необходимо да се обърнем към логопед или психолог? Какъв специалист ни е нужен? Какво се случва в кабинета на специалиста?

„Често родителите се притесняват или изчакват твърде дълго преди да се обърнат към нас а навременната намеса на специалист има съществена и неотложна роля при закъсняване или особености в етапите от развитието на детето. Една от целите, които сме си поставили с този проект е да улесним достъпа на родителите до специализирана подкрепа и да  ги информираме за това как , кога  и защо могат да потърсят такава.“-споделят дамите от екипа.?

Поводите за посещение в Консултативно-терапевтичен център „Дай ръка „   могат да бъдат различни –от еднократна  консултация по повод проблем в поведението на детето или артикулационен проблем до системна  диагностика и последваща терапевтична подкрепа.

Консултативно-терапевтичен център „Дай ръка „  гр. Бургас  вече 6 години предлага професионална консултативни и терапевтични услуги, предназначени за  деца в широк възрастов диапазон. В центъра работят логопед и слухово-речеви рехабилитатор и детски психолог.  Центърът разполага с подходящо обзаведена база за работа с деца и техните родители. В процеса на работа се прилагат съвременни методи, отговарящи на най – новите тенденции в областта на езиково – говорната и психологичната терапия. КТЦ „ Дай ръка” разполага с модерна американска система за биофийдбек терапия. Системата се използва за превенция, терапия и/ или подобряване на постиженията в училище – повишаване на концентрацията, овладяване на тревожността, повишаване на качествата на вниманието.

 

Повече информация за центъра може да видите тук www.dayraka.com

 

  

октомври 3, 2017 / by / in ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *