Учени потвърдиха – червеното вино и шоколада са важна част от вашата диета!

Учени потвърдиха – червеното вино и шоколада са важна част от вашата диета!

Ново проучване от Кралския колеж в Лондон, установи, че шоколад и червено вино ни помогa да останем слаби и стройни.

Ключът към успеха – не e традиционното броене на калории а милионите бактерии, които живеят в нашата храносмилателния тракт и ядат същата храна като нас. Някои от бактериите ни помогат да се смила храната и усвояват хранителните вещества, други, напротив, пречат на нормалната дейност на храносмилателната система.

Поради това е необходимо да се помогне на живота и развивтието на полезните бактерии да ядат храни, които те обичат.

А те обичат продукти като сирене и други млечни продукти, ядки и растително масло. Те не обичат мазнини и захар – това е за тях едва ли не отрова.

Но най-много полезните бактерии обичат шоколад и червено вино.

Всички тези храни съдържат полифеноли – вещества, които засилват имунната система. Колкото повече полифеноли има в нашата диета, толкова по-лесно е на организма да абсорбира витамини и минерали, без изтощителни диети и трудни тренировки.

Водещият изследовател Тим Спектър прекарал дълго време в изследване на двама близнаци, единият от които цял живот се бори с наднормено тегло, а другият бил строен и слаб без никакви физически усилия тренивровки и тренировки. Спектър установил, че разликата между тях е само една – в чревната микрофлора.

Така че, употребявайте много сирене, кисело мляко и ядки, по-малко заведения за бързо хранене. И вие можете да се поглезите с червено вино и шоколадови бонбони, учените разрешават!

Ние сме много щастливи, че някой най-накрая излезе с нормална диета!

Учени потвърдиха - червеното вино и шоколада са важна част от вашата диета! Публикацията е подготена по материали от: Adme.ru / Използвани изображения: PixaBay

октомври 27, 2016 / by / in , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *